مقالات

زخم عفونی

زخم عفونی

زخم عفونی در گروهی می باشند که ، باکتری ها و میکروارگانیسم های دیگری در آن ها تجمع پیدا کرده باشند. حضور عوامل بیماری زا از قبیل باکتری ها، سبب تاخیر در بهبودی و یا بدتر شدن وضعیت زخم می شوند. اکثر زخم ها به طور معمول به وسیله ی باکتری های بیماری زا ، حالت عفونی پیدا می کنند، که در این حالت به آن ها زخم عفونی اطلاق می شود. عوامل متفاوتی در  ایجاد، تاثیرگذارند. مثلا زمانی که سیستم دفاعی بدن دچار ضعف شود و قادر نباشد تا با عوامل بیماری زا مقابله کند و از رشد و تکثیر آن ها در بدن جلوگیری بعمل آورد. زخم ناشی از جراحی یکی از عوارض جدی ای می باشد که باید مد نظر قرار داشت. طبق مطالعات انجام شده ، 70 % مرگ بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند، به دلیل عفونت های جراحی بوده است.

زخم عفونی

علل ایجاد

پوست در حالت عادی حاوی ، باکتری بنام (فلور طبیعی) می باشد. اگر پوست آسیب ببیند این باکتری در سطح زخم جمع می شود، که این امر سبب آسیب دیدن بافتی می شود. این عارضه سبب کند شدن دوره ی ترمیم در آن می گردد.

استافیلوکوکوس اورئوس و گروه های دیگر استافیلوکوک ، در زمره ی رایج ترین باکتری هایی می باشند که، سبب ایجاد عفونت می شوند. تنها تجمع آلودگی در محل مطرح نمی باشد زیرا آلودگی های قسمت های مختلف بدنی نیز ممکن است، باعث ایجاد عفونت شوند. به همین منظور توصیه می شود با رعایت نکات بهداشتی ، مانند پانسمان کردن مناسب و استفاده از مواد ضدعفونی کننده (طبق تجویز پزشک متخصص) و… ، از عفونی شدن جلوگیری به عمل آورید. همچنین توجه به نکات بهداشتی  و رعایت هرچه دقیق تر آن یکی از راهکار های درمان زخم عفونی به حساب می آید.

مطلاعه بیشتر : زخم پای دیابتی را جدی بگیریم

علائم و نشانه

ممکن است علائمی مانند: قرمزی و التهاب ، تورم ، ترشح چرک و یا خون آبه ی بد بو، عدم بهبود یافتن زخم و بدتر شدن وضعیت زخم ، احساس درد در ناحیه ی زخم و …، در زخم عفونی بروز پیدا کند.

درمان زخم عفونی

پارامتر های مهمی که در درمان زخم عفونی باید مد نظر قرار داد ، مراقبت درست و مناسب از زخم می باشد. معمولا زخم ها به محیطی مرطوب (رطوبت کنترل شده  به منظور بهبود عملکرد سلول ها در جهت ترمیم زخم ، نیاز دارند.

در این بحث، تعویض به موقع و مناسب پانسمان مورد توجه قرار می گیرد. این امر از عفونی شدن زخم و ایجاد زخم عفونی جلوگیری می کند. در هنگام پانسمان کردن زخم ، موارد بهداشتی از قبیل تمییز بودن دست و استفاده از ابزار و تجهیزات استرلیزه اهمیت بالایی دارد.

استفاده از آنتی بیوتیک ها و یا مواد شستشو دهنده ی ضد میکروبی. برخی مواقع از آنتی بیوتیک ها به طور مستقیم در زخم های موضعی، مصرف می شوند. در مواردی که زخم ها شرایط وخیمی دارند، آنتی بیوتیک ها را بصورت تزریق وریدی ، به منظور از بین بردن عوامل بیماری زا و عفونت شدید خون، مورد استفاده قرار می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *