مقالات

درمان میخچه

میخچه در اثر اصطکاک مکرر، مالش یا تحریک و فشار روی پوست در دست ها، پاها و انگشتان پا ایجاد می شوند. بهتر است بدانید که شایع ترین علت کفش هایی است که به درستی پای شما نمی شوند.‌ درمان این بیماری معمولاً با استفاده از ضد قارچ‌ ها و محافظت از مناطق مبتلا شده صورت می‌ گیرد. در ادامه قصد داریم تا شما را بیشتر با این بیماری آشنا سازیم، پس با ما همراه شوید.

انواع میخچه

چند نوع میخچه وجود دارد که شامل موارد زیر می شود:

  1. میخچه های سفت: اینها نواحی کوچک و سفت و متراکم پوست هستند که معمولاً در ناحیه بزرگتری از پوست ضخیم هستند. میخچه های سخت معمولاً در بالای انگشتان پا ایجاد می شوند – مناطقی که فشار استخوان روی پوست شما وجود دارد.
  2. میخچه های نرم: این میخچه ها سفید/خاکستری هستند و بافت نرم تر و لاستیکی دارند و بیشتر در بین انگشتان پا به وجود می آیند.
  3. میخچه های بذری: این میخچه ها کوچک هستند و معمولاً در پایین پای شما ایجاد می شوند

میخچه‌ها چه شکلی هستند؟

میخچه ها دارای ویژگی های متمایز زیادی هستند که می توان به گزینه های زیر اشاره نمود:

  • برآمدگی های کوچک، گرد و برجسته از پوست سفت شده که توسط پوست تحریک شده احاطه شده است.
  • همچنین بهتر است بدانید که میخچه ها یک نوع بر آمدگی و برجستگی هایی هستند که هم می توانند دردناک و باعث ناراحتی شما شوند.

علت ایجاد میخچه چیست؟

میخچه  علل بسیاری دارند که شامل موارد زیر می باشد:

  • کفش هایی که به درستی جا نمی شوند را می توان شایع ترین علت ایجاد میخچه در بالای پای شما نامید. کفش‌هایی که خیلی تنگ هستند یا دارای قسمت‌هایی هستند که روی پوست شما ساییده می‌شوند و باعث برش، اصطکاک و فشار می‌شوند.
  • افرادی که به طور مکرر کفش های پاشنه بلند می پوشند، اغلب بر اثر فشار رو به پایین روی این ناحیه هنگام راه رفتن، پینه روی گوی های پای خود ایجاد می کنند.
  • ایستادن، راه رفتن یا دویدن برای مدت طولانی.
  • سرگرمی ‌های فیزیکی، فعالیت‌های ورزشی یا کار/کار که به پاهای شما فشار وارد می‌کند و/یا باعث اصطکاک مکرر در ناحیه ‌ای از پوست دست یا انگشتان می‌شود.
  • پا برهنه رفتن
  • نپوشیدن جوراب با کفش
  • داشتن جوراب و/یا آستر کفش که هنگام کفش در زیر پای شما لیز می خورد و دسته می شود .
  • راه رفتن با وضعیت نامناسب
  • ممکن است که شما بر روی لبه خارجی و داخلی پای خود زیاد راه می روید.
  • بد شکلی های ساختاری پا یا تغییر شکل پا ( انگشت چکشی ، بونیون های خیاطی ، بونیون ها یا بد شکلی های از بدو تولد).

 

میخچه چیست

میخچه‌ها چگونه تشکیل می‌شوند؟

میخچه  از اصطکاک مکرر، مالش، فشار یا تحریک و فشار روی پوست شما ایجاد می شوند. این بیماری معمولاً در نواحی استخوانی و قابل راه رفتن پاهای شما تشکیل می شوند.

چه کسانی ممکن است بیشتر به میخچه مبتلا شوند؟

کسانی بیشتر در معرض ابتلا به میخچه هستند که دارای شرایط زیر باشند:

  • بدون جوراب راه میروند.
  • کفش هایی می پوشید که برای پای شما خیلی کوچک هستند.
  • شما دچار آتروفی یا از دست دادن بالشتک/بالشتک طبیعی خود هستید.

عوارض ناشی از میخچه چیست؟

بیماری میخچه معمولاً با عوارضی همراه است که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد. برخی از عوارض بیماری میخچه شامل موارد زیر می‌شود:

  1. خارش و سوزش در منطقه مبتلا
  2. التهاب و قرمزی پوست
  3. تشدید علائم در تماس با آب
  4. تشدید علائم در تماس با حرارت
  5. خطر عفونت‌های ثانویه در صورت عدم درمان مناسب

مهم است که در صورت بروز علائم بیماری میخچه، به موقع به پزشک مراجعه کرده و درمان مناسب را شروع کنید تا از عوارض بیشتر جلوگیری شود.

میخچه چگونه تشخیص داده می‌شود؟

پزشک متخصص می تواند میخچه  را با نگاه کردن به پوست شما تشخیص دهد. هیچ آزمایشی لازم نیست. ارائه دهنده شما ممکن است در مورد شغلتان، میزان راه رفتن و ایستادن و فعالیت هایی که شرکت می کنید از شما سؤال کند. اگر میخچه روی پای شما است، ممکن است پزشک از شما بخواهد که راه بروید تا وضعیت بدنی و نحوه راه رفتنتان را بررسی کند، در مورد کفش هایتان بپرسد و بپرسد که چگونه از پاهایتان مراقبت می کنید.

درمان میخچه

چگونه میخچه از بین می‌رود؟

درمان بستگی به علائم شما و علت ایجاد میخچه وجود دارد و لازم است که این مراحل را دنبال کنید:

  • ناحیه آسیب دیده را  در آب گرم به مدت 5 تا 10 دقیقه خیس کنید.
  • سنگ پا یا سنباده را خیس کنید.
  • در حالی که پوست پای شما هنوز نرم است، سنگ پا یا سنباده را به آرامی روی میخچه حرکت دهید تا بافت مرده از بین برود. مراقب باشید بیش از حد پوست را جدا نکنید چرا که می تواند منجر به خونریزی و عفونت شود.
  • هر روز یک کرم یا لوسیون مرطوب کننده را روی میخچه و پوست مرده اطراف بمالید. به دنبال محصولاتی باشید که حاوی اوره یا لاکتات آمونیوم هستند. با رعایت این موارد شاهد این هستید که به مرور پوست شما نرم و لطیف می شوند.
  • کفش هایی با اندازه و فرم مناسب بپوشید. خرید کفش را در پایان روز که پاهای شما کمی متورم شده است، در نظر بگیرید.
  • اگر میخچه شما دردناک است، از یک بسته سرد استفاده کنید تا درد و تورم را هر بار کمتر از 10 تا 20 دقیقه کاهش دهید.
  • هرگز سعی نکنید میخچه را با یک جسم نوک تیز برش دهید، بتراشید یا از بین ببرید.
  • اگر دیابت دارید ، گردش خون ضعیفی دارید، مستعد عفونت هستید یا پوست ظریفی دارید، سعی نکنید میخچه را درمان کنید .

مقاله کفش افراد دیابتی برای مطالعه بیشتر

آیا جراحی برای درمان میخچه مناسب است؟

می‌توانید با پیروی از نکات ساده‌ای که در این مقاله فهرست شده است، اکثر میخچه ‌ها را مدیریت کنید – یعنی بعد از خیساندن پاها در آب گرم، میخچه یا پینه را با سنگ پا بردارید. اگر ناهنجاری ساختاری در پا یا انگشتان پا دارید که منجر به ایجاد مکرر میخچه می شود، ممکن است پزشک شما جراحی را در نظر بگیرد. در این مورد، جراح ممکن است نیاز به برداشتن یا تراز مجدد بافت استخوان داشته باشد. دلایل دیگر برای جراحی این است که میخچه ها بسیار دردناک هستند، اگر شما را از راه رفتن راحت یا عادی باز می دارند، یا اگر باعث عود مجدد عفونت، زخم یا تجزیه بافت شوند.

چسب میخچه

آیا میخچه‌ها قابل پیشگیری هستند؟

بهتر است به یاد داشته باشید که پاها جزو از بدن محسوب می شوند و زمانی که مشکلی برای آنها ایجاد شود به مشکلات فراوانی دچار می شوید. اما شما با کمی دقت و توجه می توانید از اکثر موارد میخچه پیشگیری کنید. پس بهتر است در ادامه به نکات زیر توجه کنید:

  • با کفش خود جوراب بپوشید. مطمئن شوید که جوراب ‌ها به اندازه‌ای محکم هستند که زیر پایتان جمع نشوند.
  • از کفی های بالشتکی استفاده کنید. اگر در گذشته میخچه داشتید، ممکن است بخواهید از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد کفی های سفارشی شده سوال کنید. همچنین برای رفع اصطکاک و نرم شدن میخچه از پشم بره (نه پنبه) بین انگشتان پا استفاده کنید.
  • پاهای خود را با آب گرم و صابون بشویید، خشک کنید و از کرم مرطوب کننده پا استفاده کنید. این به نرمی و لطافت پوست شما کمک می کند.
  • علاوه بر این، ناخن های پا را کوتاه نگه دارید، پابرهنه راه نروید و اگر پاهایتان عرق کرده است، روزانه یک پودر پا برای خشک نگه داشتن پاهایتان بمالید.

درمان گیاهی میخچه

برخی از روش‌ های درمان گیاهی بیماری میخچه شامل مصرف گیاهان دارویی مثل زیره سبز، زردچوبه، زنجبیل و شوید است. همچنین، مصرف آب معدنی حاوی املاح معدنی می‌تواند به بهبود و تسکین درد مرتبط با بیماری میخچه کمک کند. در ضمن رعایت یک رژیم غذایی سالم باکیفیت و غنی از فیبرهای مواد غذایی نیز می‌ تواند به بهبود علائم این بیماری کمک کند. در صورتی که دچار میخچه شده اید، قبل از استفاده از هرگونه روش یا درمان گیاهی، بهتر است با یک پزشک یا پزشک گیاهی مشورت کنید و در جهت رفع این نوع بیماری اقدام نمایید.

سوالات متداول

  1. میخچه چیست؟
    میخچه یا کولیت التهابی، یک بیماری التهابی مزمن در روده ‌ها است که می ‌تواند به طور متناوب باعث علائم ناخوشایندی مانند درد شکم، اسهال، یا تورم شکم شود.
  2. چه علائمی ممکن است به علت میخچه ظاهر شود؟
    علائم میخچه شامل درد شکم، اسهال، تورم شکم، خونریزی رکتال، تشنج های روده‌ ای و کاهش وزن است.
  3. چه عواملی می‌توانند منجر به بروز میخچه شوند؟
    عواملی که می‌ توانند به بروز میخچه منجر شوند شامل ژنتیک، عوامل محیطی، و واکنش‌ های نا همسانی در سیستم ایمنی بدن می‌ شوند.
  4. آیا بیماری میخچه قابل درمان است؟
    هیچ درمان دائمی تضمین شده‌ای برای میخچه وجود ندارد، اما با مدیریت موثر نشانه ‌های آن می‌ توانند تحت کنترل قرار بگیرند و کیفیت زندگی بهبود یابد.
  5. چه راهکارهایی برای مدیریت میخچه وجود دارد؟
    مدیریت میخچه شامل تغییرات در رژیم غذایی، داروهای تجویزی، مکمل‌ های غذایی و کنترل استرس می‌باشد. همچنین، برای برطرف کردن عوارض می‌توان از روش‌های درمان گیاهی و بهبود روش‌های زندگی استفاده نمود.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

مدیریت کلینیک زخم : 09168403168
 تماس و نوبت دهی 1 : 09058131039
تماس و نوبت دهی 2 : 06133372066☎

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *