عفونت ها عوارض و همچنین درمان ها و اقدامات پیشگیرانه مختلفی دارند. اگر عفونت شما قارچی است، ناشی از ارگانیسمی است که نه گیاهی است و نه حیوانی، که هاگ آن بیشتر در خاک یا هوا یافت می شود. علائم عفونت های قارچی گاهی اوقات می تواند شبیه علائم باکتریایی یا ویروسی باشد. بنابراین مهم است که برای تشخیص صحیح از متخصصین با تجربه کمک بگیرید تا بتوانید درمان مناسب را دریافت کنید. در ادامه قصد داریم تا شما را با درمان زخم های ناشی از عفونت قارچی مانند کاندیدیازیس آشنا سازیم، پس با ما همراه شوید.
زخمهای ناشی از عفونتهای قارچی چه زمانی رخ میدهند؟
این نوع زخم ها زمانی رخ می دهد که قارچ ها وارد بافت های شما شده و تکثیر می شوند. از آنجایی که هاگ های قارچ معمولا در خاک و هوا یافت می شوند، رایج ترین نقطه ورود آنها از طریق پوست یا ریه شما است. این جایی است که معمولاً عفونت های قارچی شروع می شود و گاهی اوقات به سایر نقاط بدن گسترش می یابد. زخم های ناشی از عفونت قارچی می تواند در هر جایی رخ دهد، از پاهای شما (تینه آ پدیس، یا پای ورزشکار) گرفته تا سر شما (تینه آ کاپیتیس، یا کرم حلقوی پوست سر).
اگر سیستم ایمنی سالمی دارید، بدن شما به لطف موانع پوستی و مخاطی، مقاومت داخلی در برابر قارچ ها دارد. با این حال، اگر سیستم ایمنی بدن شما به خطر بیفتد و قارچ بتواند تکثیر شود، می تواند منجر به تخریب بافت شود. اگر اجازه داده شود که عفونت مهاجم بدون کنترل گسترش یابد، حتی ممکن است منجر به مرگ شود.
خوشبختانه اکثر عفونتهای قارچی به درمان پاسخ میدهند، بنابراین اگر علائمی مانند خارش، سوزش، قرمزی، بثورات پوستی و همچنین تغییرات پوستی مانند پوسته پوسته شدن و لایه برداری داشتید، به پزشک مراجعه کنید.
کاندیدیازیس چیست؟
کاندیدیازیس یک عفونت قارچی ناشی از رشد بیش از حد یک نوع مخمر است که در بدن شما زندگی می کند (کاندیدا آلبیکنس). عفونت کاندیدیازیس اغلب روی پوست، واژن یا دهان شما ظاهر می شود، جایی که کاندیدا به طور طبیعی در مقادیر کم زندگی می کند. باکتری های سالم روی بدن شما از رشد بیش از حد مخمر جلوگیری می کند. تصور کنید یک ترازو دو دستی دارید که یک طرف آن باکتری های سالم و در طرف دیگر مخمر است. ترازو تا زمانی که اختلالی ناشی از استرس، رژیم غذایی نامناسب، سیستم ایمنی ضعیف یا یک وضعیت پزشکی کنترل نشده رخ دهد، متعادل می ماند. در نتیجه هنگامی که چیزی مقیاس بدن شما را مختل می کند، عفونت کاندیدیازیس رخ می دهد.
چند نوع کاندیدیازیس وجود دارد؟
از آنجایی که مخمر به طور طبیعی در بدن شما زندگی می کند، انواع مختلفی از کاندیدیازیس بر اساس محل عفونت وجود دارد. انواع کاندیدیازیس عبارتند از:
-کاندیدیازیس واژن ( واژینیت ): عفونت شایعی که باعث سوزش، خارش، قرمزی و ترشح از واژن می شود.
-کاندیدیازیس جلدی : عفونتی روی پوست شما که یک لکه برآمده و قرمز با برجستگی های کوچک و خارش دار ایجاد می کند که در چینهای پوست، مانند زیر بغل، زیر سینهها و نزدیک باسن (بثورات پوشک) یا کشاله ران ایجاد میشود.
-کاندیدیازیس دهان ( برفک دهان ): عفونتی که باعث ایجاد زخم های سفید در دهان، گلو، مری یا زبان می شود.
-کاندیدا گرانولوما : یک عفونت شدید و مزمن که پوست، پوست سر، دهان یا ناخنهای شما را هدف قرار میدهد.
-کاندیدیازیس تهاجمی (کاندیدیازیس سیستمیک): یک عفونت جدی که در سرتاسر بدن، اغلب در جریان خون یا روی غشای قلب یا جمجمه، در نتیجه نقص ایمنی رخ میدهد.
کاندیدیازیس چه کسانی را تحت تاثیر قرار میدهد؟
کاندیدیازیس می تواند هر کسی را مبتلا کند زیرا مخمر به طور طبیعی در بدن ما زندگی می کند و به راحتی می توان تعادل مخمر و باکتری های سالم را به هم زد. کاندیدیازیس می تواند هم افراد سالم و هم افرادی که دچار نقص ایمنی هستند را مبتلا کند. کاندیدیازیس اغلب موارد زیر را تحت تاثیر قرار می دهد:
- افراد مبتلا به دیابت.
- افرادی که باردار هستند.
- نوزادان و نوزادان.
- افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند.
- افراد بستری در بیمارستان
کاندیدیازیس چقدر شایع است؟
کاندیدیازیس یک بیماری شایع است. شایع ترین نوع کاندیدیازیس، عفونت مخمری واژن است که حدود 75 درصد از افراد مبتلا به واژن حداقل یک بار در طول زندگی خود به آن مبتلا می شوند. اگرچه نادر است، اما موارد جدی کاندیدیازیس تهاجمی تقریباً 25000 نفر را در ایالات متحده در هر سال تحت تأثیر قرار می دهد.
کاندیدیازیس چگونه بر بدن تاثیر میگذارد؟
کاندیدیازیس تا زمانی که درمان را پیدا نکنید باعث ناراحتی، خارش و سوزش می شود، اما تهدید بزرگی برای سلامت کلی شما نیست. مانند هر عفونت دیگری که ممکن است در اثر جراحت به آن مبتلا شوید، بهتر است عفونت را در اولین نشانه درمان کنید تا علائم خود را کاهش دهید. اگر کاندیدیازیس درمان نشود، عفونت های شدید می تواند به سایر قسمت های بدن شما از جمله خون، قلب و مغز سرایت کند.
مقاله زخم عفونی برای مطالعه بیشتر
علائم کاندیدیازیس چیست؟
علائم کاندیدیازیس بسته به محل عفونت متفاوت است. علائم کاندیدیازیس عبارتند از:
-لکه قرمز پوست (بثورات) با برجستگی های کوچک و برجسته (پوستول).
-خارش.
-احساس سوزش.
-ترشحات واژن (سفید یا زرد).
-لکه های سفید یا زخم در دهان که باعث از دست دادن چشایی یا درد هنگام غذا خوردن یا بلع می شود.
-تورم (التهاب).
چه چیزی باعث کاندیدیازیس میشود؟
عفونت کاندیدیازیس نتیجه رشد بیش از حد مخمر کاندیدا به دلیل عدم تعادل باکتری های سالم و مخمر در بدن شما است. محرک هایی که تعادل باکتری ها و مخمرها را مختل می کنند عبارتند از:
-مصرف آنتی بیوتیک ها، استروئیدها، داروهای ضد بارداری خوراکی، داروهایی که باعث خشکی دهان می شوند یا داروهایی که باکتری های سالم را از بین می برند.
-احساس استرس.
-خوردن یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات های تصفیه شده، شکر یا مخمر.
ابتلا به دیابت کنترل نشده، اچ آی وی، سرطان یا سیستم ایمنی ضعیف.
-تجربه تغییرات هورمونی (بارداری).
آیا کاندیدیازیس مسری است؟
مخمر کاندیدا می تواند از فردی به فرد دیگر سرایت کند، اما این بدان معنا نیست که مانند ویروس آنفولانزا مسری است. اگر با فردی که مبتلا به کاندیدیازیس است در تماس باشید، لزوماً به عفونت مبتلا نخواهید شد. زیرا مخمر روی فرد دیگری تعادل مخمر و باکتری را در بدن شما تغییر نداده است، اما این احتمال وجود دارد که می تواند تعادل شما را تغییر دهد و باعث عفونت شود.
برای والدینی که به نوزادی با سینه شیر می دهند (شیر مادر)، اگر کودک شما به کاندیدیازیس دهانی (برفک دهان) مبتلا شود، این عفونت می تواند از طریق بزاق کودک به شما منتقل شود. اگر این اتفاق بیفتد، ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی شما درمان همزمان عفونتهای شما و نوزادتان را برای جلوگیری از عود عفونتها توصیه میکند.
کاندیدیازیس چگونه تشخیص داده میشود؟
پزشک متخصص شما پس از معاینه فیزیکی ناحیه آسیب دیده، کاندیدیازیس را تشخیص می دهد. آنها همچنین از شما سوالاتی در مورد علائم شما می پرسند، از جمله شدت علائم شما و مدت زمانی که آنها را تجربه کرده اید. پزشک متخصص شما همچنین عفونت را برای شناسایی نوع مخمری که بیش از حد رشد کرده است آزمایش می کند، که گزینه های درمانی شما را بهتر تعیین می کند.
چه آزمایشاتی به تشخیص کاندیدیازیس کمک میکند؟
پزشک متخصص شما عفونت را آزمایش می کند تا بهترین برنامه درمانی برای مبارزه با رشد بیش از حد مخمر را تعیین کند. آزمایش کشت نوع مخمر و باکتری موجود در عفونت شما را مشخص می کند. برای این آزمایش، ناحیه آلوده را با پنبه استریل سواب میکشد، سپس نمونه را زیر میکروسکوپ بررسی میکند. در نتیجه اگر پزشک شما به کاندیدیازیس تهاجمی مشکوک باشد، ممکن است از خون شما نمونه برداری کند تا بررسی کند که آیا مخمر و باکتری در جریان خون شما پخش شده است یا خیر.
درمان زخمهای عفونتهای قارچی
پس از تشخیص، پزشک شما چندین گزینه درمانی مختلف را بسته به نوع کاندیدیازیس که دارید توصیه می کند. تمام درمان های کاندیدیازیس شامل استفاده یا مصرف یک داروی ضد قارچ خوراکی (قرص، قرص، قرص یا مایع) یا موضعی (کرم یا پماد) است. هر داروی ضد قارچ دستورالعملهای خاصی دارد، بنابراین از پزشک متخصص خود بخواهید که نحوه استفاده یا مصرف دارو و مدت زمان مصرف آن را توضیح دهد. حتی اگر علائم شما زود متوقف شود، بهتر است برنامه درمانی خود را طبق توصیه ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ادامه دهید تا عفونت را از بین ببرید و از بازگشت آن جلوگیری کنید.
سوالات متداول
- چه علائم و عوارضی باعث شناسایی عفونت های قارچی می شوند؟
علائم عفونت های قارچی ممکن است شامل قرمزی، خارش، سوزش، احساس درد، ترشحات غیرعادی باشد. - چه نوع تست هایی برای تشخیص عفونت های قارچی انجام می شود؟
برخی از تست های استفاده شده برای تشخیص عفونت های قارچی شامل جمع آوری نمونه از منطقه مبتلا، آنالیز میکروسکوپی، تست های پوست و آزمایش های خون می شود. - چه نوع درمان هایی برای عفونت های قارچی وجود دارد؟
درمان های مختلف برای عفونت های قارچی شامل استفاده از قرص ها، کرم ها، اسپری ها، قطره ها و حتی درمان های خانگی می تواند شامل استفاده از روش های طب سنتی و گیاهی باشد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
مدیریت کلینیک زخم : 09168403168☎ تماس و نوبت دهی 1 : 09058131039☎ تماس و نوبت دهی 2 : 06133372066☎ |