مقالات

درمان بواسیر

بواسیر چگونه درمان می‌شود؟

بواسیر ورید های متورم و بزرگ شده ای هستند که در داخل و خارج مقعد و راست روده شما ایجاد می شوند. بدون شک آنها می توانند دردناک و ناراحت کننده باشند و باعث خونریزی مقعدی شوند. بهتر است بدانید که همه ی ما با هموروئید به دنیا می آییم، اما در ابتدا آنها ما را آزار نمی دهند. تنها زمانی که این نوع ورید ها، متورم و بزرگ می شوند علائم تحریک کننده ایجاد می کنند و در نتیجه باعث درد و ناراحتی می شوند. در ادامه قصد داریم تا شما را با درمان بواسیر آشنا سازیم، پس با ما همراه شوید.

بواسیر چقدر شایع است؟

تخمین زده می شود که از هر 20 نفر در سراسر دنیا 1 نفر بواسیر علامت دار دارد. این بیماری شایع در هر سن، جنس، نژاد و قومیت را تحت تاثیر قرار می دهند. در نظر داشته باشید، زمانی که سن بالا می رود بواسیر بیشتر شایع می شود و  این در حالیست که افراد بالای 50 سال را درگیر می کند.

چه افرادی به بواسیر مبتلا می‌شوند؟

هر کسی ممکن است به بواسیر علامت دار مبتلا شود، حتی در نوجوانان نیز این بیماری مشاهده شده است. پس زمانی شما به این بیماری مبتلا می شوید که:

-اضافه وزن / چاقی داشته باشید .

-حامله هستند

-از رژیم غذایی استفاده کنید که کم فیبر می باشد.

-یبوست مزمن یا اسهال داشته باشید .

– سعی کنید اجسام سنگین را در طول روز بلند کنید.

-در هنگام نشستن بر روی توالت اجازه دهید که زمان زیادی بگذرد.

-هنگام اجابت مزاج فشار دهید.

بواسیر چیست

انواع بواسیر چیست؟

بهتر است بدانید که این بیماری در خارج یا داخل روده ایجاد می شود. انواع بواسیر شامل موارد زیر می شود:

-خارجی: همانطور که می دانید ورید های متورم در زیر پوست و  اطراف مقعد شما ایجاد می شوند. بهتر است بدانید که  بواسیر خارجی می تواند خارش و دردناک باشد که گاهی اوقات خونریزی کرده و می تواند پر از خون شود، اما این خطرناک نیست و فقط باعث درد و تورم می شود.

-داخلی: ورید های متورم در داخل راست روده شما تشکیل می شوند. رکتوم بخشی از دستگاه گوارش شما است که کولون (روده بزرگ) را به مقعد شما متصل می کند. هموروئید های داخلی ممکن است خونریزی کنند، اما معمولاً دردناک نیستند.

-پرولاپس: در رابطه با این نوع بواسیر نکته ی بسیار مهمی که وجود دارد این است که به علت آنکه در خارج از مقعد شما کشیده می شود، در نتیجه باعث درد و خونریزی می شود.

چه چیزی باعث بواسیر می‌شود؟

زور زدن به وریدهای مقعد یا راست روده فشار وارد کرده و در نتیجه باعث بواسیر می شود. به همین دلیل بسیاری از افراد آن را به عنوان رگ های واریسی می شمارند که بر روی قسمت پایین بدن تاثیر منفی می گذارد. هر نوع فشاری که باعث افزایش فشار بر روی شکم یا اندام تحتانی شما شود، می‌تواند باعث متورم و ملتهب شدن سیاهرگ‌های مقعد و مقعدی شود. بواسیر ممکن است به دلایل زیر ایجاد شود:

-فشار لگن ناشی از افزایش وزن به خصوص در دوران بارداری.

-فشار زیاد برای اجابت مزاج (مدفوع) به دلیل یبوست.

– برای بلند کردن اجسام سنگین زور بزنید.

علائم بواسیر چیست؟

اگر علائم بواسیر داخلی را دارید، ممکن است روی دستمال توالت، مدفوع یا کاسه توالت خون ببینید که نشانه های خونریزی مقعدی می باشد.

علائم بواسیر خارجی عبارتند از:

-خارش مقعد.

-درد یا درد در مقعد، به خصوص زمانی که نشسته اید.

-خونریزی از رکتوم.

-سرطان روده بزرگ .

-بیماری کرون .

-کولیت زخمی .

-تشخیص و آزمایشات

بواسیر چگونه تشخیص داده می‌شود؟

بهتر است بدانید که یک پزشک متخصص بواسیر را بر اساس علائم و معاینه فیزیکی تشخیص می دهد و به همین جهت به احتمال زیاد آزمایشات زیر را انجام می دهند:

-معاینه دیجیتال رکتوم: پزشک شما یک انگشت دستکش دار و روغن کاری شده را وارد رکتوم شما می کند تا ورید های متورم را احساس کند.

-آنوسکوپی : در این آزمایش پزشک از یک آنوسکوپ (لوله روشن) برای مشاهده پوشش مقعد و رکتوم استفاده می کند.

-سیگموئیدوسکوپی: از یک سیگموئیدوسکوپ (لوله روشن با دوربین) برای مشاهده داخل قسمت پایینی (سیگموئید) کولون و رکتوم شما استفاده می شود. انواع روش ها شامل سیگموئیدوسکوپی انعطاف پذیر و سیگموئیدوسکوپی سخت (پروکتوسکوپی) می باشد.

مقاله زخم عفونی برای مطالعه بیشتر

عوارض بواسیر چیست؟

بواسیر ممکن است ناراحت کننده و دردناک باشد، اما باعث ایجاد مشکلات جدی نمی شود. به ندرت افراد مبتلا به موارد زیر می شوند:

-کم خونی .

-لخته شدن خون در هموروئید خارجی.

-عفونت.

-برچسب های پوستی (فلپ بافتی که از پوست آویزان شده است).

-هموروئید خفه شده (عضلات مقعد جریان خون را به یک هموروئید داخلی افتادگی قطع می کنند).

بواسیر چگونه درمان می‌شود؟

اما خبر خوب این است که به احتمال زیاد این بیماری به خودی خود  از بین می رود و علائم آن مانند درد و خونریزی آن فقط به مدت یک هفته طول می کشد. در عین حال، شما می توانید این اقدامات را برای کاهش علائم انجام دهید:

-داروهای بدون نسخه حاوی لیدوکائین ، فندق جادوگر یا هیدروکورتیزون را در ناحیه آسیب دیده بمالید.

-آب بیشتری بنوشید.

-مصرف فیبر را از طریق رژیم غذایی و مکمل ها افزایش دهید.

-با مصرف ملین ها مدفوع را نرم کنید.

-از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) برای درد و التهاب استفاده کنید .

-از دستمال توالت با لوسیون یا دستمال مرطوب  قابل شستشو استفاده کنید تا پس از مدفوع به آرامی کف خود را تمیز کرده و تمیز کنید. همچنین می توانید از دستمال یا دستمال مرطوب مرطوب شده با آب استفاده کنید. (دستمال ها را در سطل زباله دور بیندازید، نه با شستشو. برای جلوگیری از انتشار عفونت ‌هایی که اغلب در مدفوع یافت می ‌شوند، دستمال ‌ها را جداگانه در آب داغ بشویید.)

درمان بواسیر

درمان‌های جراحی بواسیر

هموروئیدکتومی : جراحی هموروئید های خارجی بزرگ یا پرولاپس داخلی را از بین می برد.

منگنه زدن بواسیر: یک ابزار منگنه، بواسیر داخلی را از بین می برد. یا یک هموروئید داخلی افتادگی را به داخل مقعد شما می کشد و آن را در آنجا نگه می دارد.

چگونه می‌توانم از بواسیر پیشگیری کنم؟

با افزایش سن، مبتلا شدن به بواسیر شایع است. این مراحل می تواند به جلوگیری از مدفوع سفت و یبوست که می تواند منجر به بواسیر شود کمک کند:

-زیاد روی توالت ننشینید یا فشار زیادی به توالت نزنید.

-وقتی میل شدید به توالت بروید – اجابت مزاج را به تعویق نیندازید.

-در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید.

-از غذاهای پرفیبر (میوه‌های تازه، سبزیجات و غلات کامل) بیشتر استفاده کنید یا از مکمل ‌ها استفاده کنید.

-از نظر بدنی فعال بمانید. در حال حرکت بودن روده ها را به حرکت در می آورد.

-ملین ها را مصرف کنید یا از تنقلات فقط طبق توصیه پزشک خود استفاده کنید. بسیاری از ملین ها یا تنقلات می توانند تنظیم مدفوع را برای بدن سخت کنند.

سوالات متداول

  1. چه عواملی می‌تواند علت بواسیر باشد؟
    عواملی مثل تغذیه نامناسب، کمبود فیبر در رژیم غذایی، چاقی، نشستن طولانی مدت، دستکاری زیاد در حالت طبیعی، حاملگی و زایمان، استرس و فشار روحی می ‌توانند باعث ایجاد بواسیر شود.
  2. چه نشانه‌ هایی برای بواسیر وجود دارد؟
    نشانه‌ هایی مانند خونریزی موضعی، قرمزی، خارش، سوزش و درد در منطقه محل بواسیر، گاهی خروج مواد مختلف از محل بواسیر و تورم منطقه می‌ توانند نشانه‌های بواسیر باشند.
  3. چه روش‌های درمانی برای بواسیر وجود دارد؟
    درمان بواسیر ممکن است شامل تغییرات در رژیم غذایی که شامل فیبر بیشتر، مصرف آب کافی، استفاده از کرم‌ها و قرص‌ های مخصوص، تجویز داروهای ضد التهاب و در برخی موارد جراحی باشد.
  4. آیا بواسیر قابل پیشگیری است؟
    با رعایت رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، اجتناب از نشستن طولانی مدت، استفاده از توالت به موقع و عدم استفاده از مواد ضدعفونی کننده معده می ‌توان از بواسیر پیشگیری کرد.
  5. آیا بواسیر ممکن است باعث مشکلات جدی‌ تری مانند خونریزی شدید شود؟
    در صورت عدم درمان صحیح و به موقع، بواسیر می‌ تواند به مشکلات جدی ‌تری مانند خونریزی شدید، عفونت‌ های دستگاه گوارش، تشکیل توده‌ های خونی در محل بواسیر یا نیاز به جراحی منجر شود.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

مدیریت کلینیک زخم : 09168403168
 تماس و نوبت دهی 1 : 09058131039
تماس و نوبت دهی 2 : 06133372066☎

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *