

کلینیک پای دیابتی اهواز
کلینیک پای دیابتی اهواز با بهره گیری از کادری مجرب از متخصصان حرفه ای و با سابقه،همواره سعی در خدمت رسانی بیماران در زمینه تسکین درد،بهبود سرعت درمان زخم پای دیابتی بیماران است ارائه برنامه درمان هر بیمار بر اساس سلامت بیمار،وضعیت پزشکی و توانایی بیمار برنامه ریزی می شود اهداف ما از درمان تسکین درد بهبود سرعت درمان و التیام کامل زخم است روش های درمانی زخم پای دیابتی مثل آنتی بیوتیک ها دارو های ضد انعقاد برای پیشگیری از لختگی خون و… می باشد اما در کلینیک پای اهواز می توان با استفاده از پبشرفته ترین روش ها در مدت زمان کوتاه تری به بهبود رسید.
کلینیک درمان زخم پای دیابتی اهواز، یکی از مجهزترین کلینیک های درمان زخم کشور است. و همینطور کادر پزشکی متشکل از درمانگران تخصصی زخم و استومی آماده خدمت رسانی به هموطنان عزیز جهت درمان انواع زخم های حاد و مزمن به ویژه زخخم پای دیابتی می باشد.
موضوع زخم پای دیابتی شاید برای خیلی ها موضوع چندان مهمی نباشد. اما برای بیماران دیابتی و اطرافیانشان مراقبت از پا یک روند تکراری روزانه و مهم تبدیل میشود.زخم پای دیابتی درست مثل هر زخم طبیعی شروع می شود. بر خلاف زخم های طبیعی که طی چند روز بهبود پیدا می کند،زخم های دیابتی به خاطر گردش خون ضعیف و آسیب عصبی مرتبط یه دبایت دیگر به خوبی بهبود پیدا نمیکند.زخم ایجاد شده عفونت میکند و این عفونت به لایه های عمیق پوست گسترش می یابد.زخم های دیابتی منجر به آبسه،عفونت استخوان و عواقب شدید دیگر می شوند.
به دنبال نوروپاتی فرد حس خودش را در اندام تحتانی به ویژه کف پا از دست می دهد و به همین دلیل متوجه تروما و آسیب های خارجی وارده به پای خود نمیشود.همچنین دیابتی ها به دلیل کاهش حس لامسه در معرض سوختگی و تاول در پای افراد دیابتی قرار دارند.علت دیگر ایجاد زخم پای دیابتی،نوروپاتی حرکتی می باشد. این نوع نوروپاتی باعث تغییر شکل و اصطلاحا دفورمیتی اندام دیابتی میگردد.
زخم پای دیابتی چیست؟
زخم پای دیابتی یک آسیب دیدگی یا زخم باز است که در حدود ۱۵ درصد بیماران دیابتی رخ می دهد و معمولا در کف پا قرار می گیرد. زخم پای دیابتی یکی از پیچیدگی های رایج دیابت است که ناشی از تحلیل بافت پوست و پدیدار شدن لایه های زیرین است.
دیابت با چند مکانیسم موجب زخم پای دیابتی می شود.معمولا علت اصلی زخم حس درد در نوروپاتی است.از طرفی دیگر نوروپاتی پوست پا را خشک و استعداد ترک پا را افزایش می دهد.از طرف دیگر به علت اختلال سیستم ایمین،ساز و کار مقابله با میکروب ها در افراد دیابتی اختلال دارد و زخم افراد در عفونی شدن قرار دارد.از طرف دیگر علت درگیری عروقی،خون رسانی به بافت های آسیب دیده مختل است و همین ترمیم بافت را با اختلال مواجه میکند.
انواع بافت بستر زخم پای دیابتی
بر اساس سیستم طبقه بندی زخم رنگ صورتی،قرمز،زرد و سیاه زخم ها را می توان به شرح زیر طبقه بندی کرد:
_بافت نکروز که یک بافت سیاه رنگ می باشد که متشکل از سلول مرده است و نیازمند دبرید توسط متخصص زخم می باشد.
_بافت اسلاف که ترکیبی از ترشحات زخم و بقایای زخم است که یک لایه زرد زنگ چسبناک بر روی زخم دیده می شود که اغلب با عفونت اشتباه گرفته می شود.
_بافت گرانوله،قرمز رنگ است و گاهی اوقات ترشح دارد.
_بافت اپیتلیالیزه بر روی زخمی که مهاجرت سلول های کراتینوسیت از حاشیه زخم شروع شده رشد میکند،که به رنگ صورتی است.
به طور کلی افراد دیابتی که یک یا چند فاکتور از مشکلات زیر در آنان وجود دارد افراد در معرض خطر ابتلا به زخم پا می باشند:
*چاقی
*کنترل نکردن قند خون،فشار خون و چربی خون
*مصرف سیگار
*عدم رعایت بهداشت پا
*از بین رفتن حس پا
*نارسایی عروق پا
*محدودیت حرکات مفصلی
*تغییر فرم پا به علت فشار نا مناسب به پا
*گرفتاری سیستم اعصاب خودکار به علت کاهش تعریق و خشکی پوست
*تاری دید
یکی از علائم زخم پای دیابتی ورم غیر طبیعی،سوزش،قرمزی و بوی بد است.بافت سیاه اطراف زخم که به خاطر عدم خونرسانی کافی در محل ایجاد می شود از علائم قابل روئیت زخم پای دیابتی است که نشان دهنده مرگ بافت سلولی اطراف زخم به خاطر عفونت است.در چنین مواردی بوی نامطبوع،درد و بی حسی می تواند وجود داشته باشد.
در صورت مشاهده هرگونه آسیب پوستی درد تغییر رنگ به ویژه در پا و اطراف پینه ها حتما با پزشک مراجعه کنید.
پیشگیری
*جلوگیری از تحت فشار قرار گرفتن نقاطی که از پا که معمولا تحت فشار قرار میگیرند.
*جلوگیری از سوختگی پای دیابتی به وسیله دوری از وسایل گرمازا
*مرطوب نگه داشتن پاها به وسیله وازلین و مرطوب کننده ها
تیم درمان کلینیک زخم پای دیابتی
متخصان زیر در کار تیمی جهت درمان زخم پای دیابتی نقش مهمی دارند:
_متخصص غدد درون ریز/دیابت(بهینه سازی کنترل قند خون)
_متخصص زخم و سلامت پا(تمرکز بر روی پا از جمله پیشگیری و درمان زخم پای دیابتی)
_جراح عروق(مدیریت مشکلات عروقی)
_متخصص عفونی(بررسی علت عفونت و انتخاب آنتی بیوتیک بر اساس کشت زخم)
_کارشناس ارتوپدی فنی(اطمینان حاصل میکند که کفش درمانی یا سفارشی به حداقل رساندن فشار کمک میکند)
_متخصص تغذیه(روز رژیم غذایی تمرکز دارد که به مدیریت دیابت و همچنین ترمیم زخم کمک میکند)
مراحل درمان زخم دیابتی در کلینیک زخم اهواز
آموزش کافی و تجربه بالینی برای انجام این انتخاب ضروری است.بسیاری از عوامل از جمله ارزیابی زخم،طبقه بندی آن و نیاز به دبریدمان از جمله دبرید جراحی،مکانیکی،شیمیایی،لارو درمانی و غیره باید قبل از شروع انتخاب پانسمان مناسب مورد توجه قرار گیرند.به علاوه،سرعت ترمیم زخم می تواند با انتخاب پانسمان مناسب و استفاده ار آن ها افزایش یابد.
اصول مراقبت بالینی خوب شامل دبریدیمان،آفلودینگ یا برداشتن فشار از ناحیه زخم،مراقبت از رطوبت بهینه زخم،درمان عفونت و بررسی و درمان گرفتگی عروق می باشد.
کلینیک زخم اهواز با تیمی متشکل از متخصص زخم،متخصص عفونی،جراح عروق و جراح ارتوپد و بروز ترین تجهیزات درمان زخم از جمله وکیوم تراپی،لارو درمانی،لایت تراپی،پی آر پی و پانسمان های نوین آماده درمان انواع زخم پای دیابتی شما بیماران می باشد.